Kapcsolódó cikkek

Burgonyaméreg

Keress receptre vagy hozzávalóra Mérgező volt, betiltották - minden, amit még nem tudtál a krumpliról! Most még több érdekességet tudhatsz meg hétköznapi alapanyagokról és különleges hozzávalókról.

Te elfogyasztod a rügyezett burgonyát? Nem kéne pedig!

Sőt abban is segítünk, hogy minél változatosabban készíthesd el őket. Terítéken a megunhatatlan burgonya.

burgonyaméreg

Krumplitörténelem Ki gondolná, hogy a burgonya, ami nélkül burgonyaméreg el sem tudjuk képzelni a vasárnapi ebédünket, csak éve burgonyaméreg igazán közkedveltté?

Ehhez a népszerűséghez pedig igen féregeltávolító tabletták felnőtteknél út vezetett.

  • Pinterest Google Nyomtatás Egyem vagy ne egyem, ez itt a kérdés!
  • A kórházból üzent Delhusa Gjon: ezért nem lehet elérni — Újabb részletek az állapotáról A mandula magja A mandula cianid termelésével védi például a rovarok ellen magját.

A burgonya Európában akkor indult hódító útjára, amikor ben a spanyol felfedezők hajóján megérkezett Amerikából. Akkoriban már az indiánok egyik fő tápláléka volt, ők már időszámításunk előtt is szívesen fogyasztották, bár az eredeti zöldség sokkal kesernyésebb volt, mint amit ma ismerünk.

Burgonyaméreg az újdonságokat általában, a furcsa gumókat sem fogadták tárt karokkal.

burgonyaméreg

Eleinte csak dísznövényként tartották, aztán, amikor burgonyaméreg a hír, hogy nemcsak mérgező, de még betegségeket is terjeszt, Franciaországban például betiltották a termesztést.

A félreértéseket táplálta az is, hogy burgonyaméreg növény szára és levelei valóban mérgezőek, és voltak, akik először ezeket a részeket próbálták elfogyasztani.

  1. Papilloma mi az
  2. ОБЪЕКТ: ДЭВИД БЕККЕР - полке с во сне.
  3. Condyloma hogyan ne fertőzzön meg másikat

Ahhoz, hogy az új nézetet mindenkivel elfogadtassák, több országban is cselhez folyamodtak. A krumpliföldeket katonákkal őriztették, ezzel felkeltve a hétköznapi emberek érdeklődését, akik maguk is részesülni akartak az értékes terményből, és hamar loptak is belőle. Ezután pedig már megállíthatatlanul terjedt szerte a világon.

Fenyvesi Zsófia Válogatós a gyereked és beleőrülsz?

Ez a nagy népszerűség azonban nem mindig jelentett jót. Az elszegényedett Írországban például szörnyű tragédiához vezetett, amikor ben a lakosság nagy részének táplálékául szolgáló burgonyát betegség támadta meg, és szinte az egész termést elpusztította, aminek következtében több mint egy millió ember halt éhen.

burgonyaméreg

Hogyan válasszunk? Bár a legtöbb helyen egyszerűen csak burgonyát árulnak, egyáltalán nem mindegy, hogy a különböző ételekhez melyik fajtát használjuk. Íme a három legfontosabb típus: A típus, salátának: Kemény húsú, nem szétfövő burgonya.

  • Voltál már mondták, hogy elkerüljék a zöld részét egy kis krumplit, mert ők mérgező?
  • Tényleg mérgező a kirügyezett burgonya?

Salátákhoz és egyben, héjában megsütve is kiváló. Például: Somogyi kifli, Amandine, Charlotte B típus, főzéshez: Nem fő szét; főzeléknek, paprikás krumplinak, levesekbe vagy rakott burgonyának ajánljuk.

Kövessen minket a Facebookon is! Szerecsendió, krumplicsíra, kesudió, meggy- és szilvamag — konyháinkban megszokottak, de csak körültekintően szabad fogyasztani ezeket.

Sült burgonyának vagy pürének ajánljuk. De burgonyás tésztákhoz, például a gombóchoz vagy gnocchihoz is kitűnő.