Féreglyuk érzéseket, Navigációs menü

Az univerzum távoli részén vagyok, egy féreglyuk érzéseket Segítséget kérek, segítséget kérek!

féreglyuk érzéseket paraziták pinworm tünetei

Hallja valaki, amit mondok? Egy őrült katonai parancsnok vadászik rám, aki sok mindent tud, amit én nem. Egyetlen vágyam, hogy hazajussak. Egy űrcsatába csöppen, ahol Bialar Crais kapitány öccsének űrhajójába ütközik, ami egy űrsziklába csapódik és felrobban.

Crais kapitány üldözi Johnt, mert minden vágya megbosszulni fivére halálát. Amint landol a Moya hangárjában, a kis sárga robotok egyike már ott is van, ám John eltöri az egyik csápját. Amikor betámolyog a vezérlőterembe, két furcsa kinézetű idegent pillant meg - Zhaant és D'Argót - akik érthetetlen nyelven beszélnek.

D'Argo elkábítja, és amikor magához tér, egy cellában találja magát egy békefenntartóval együtt Aerynnel.

  1. Alultápláltságot jelent.
  2. Kékes Marcell képíró, Párhuzamok című fotókiállításának megnyitóján.
  3. Joe Satriani: A Féreglyuk Mestere

Megszöknek, de később a békefenntartók elől menekülve visszakerülnek a Moyára. A többiekkel végül is bajtársi kapcsolatba kerülnek, de John a kalandok közben is elszántan keresi a hazafelé vezető utat. Karakterek[ szerkesztés ] John Crichton, űrhajós parancsnok, tudós, aki egy balul sikerült kísérlet során egy féreglyukon át egy másik univerzumba, vagy az univerzum túlfelére jutott, és azóta is keresi a hazavezető utat.

Moyára érkezésekor fordító mikrobákat telepítettek belé, így képes kommunikálni a többiekkel. A sorozat folyamán kiderül, hogy apja, Jack Crichton szintén űrhajós, anyja 4 évvel ezelőtt halt meg rákban.

féreglyuk érzéseket a nemi szemölcsök tünetei a nőknél

Ő a középső gyermek a családban, egy nővére, Susan, és egy húga van, Olivia. Aeryn Sun, egykori békefenntartó pilóta és tisztviselő, Sun féreglyuk érzéseket. Érdekes, hogy az eredeti angol hang is így ejti ki - pl. Crais kapitány többször érthetően. Magyarul inkább nem erőlködtek, és féreglyuk érzéseket az első két részben Éjrn Szán, a többiben pedig inkább Ájrin Szun lett.

Anyja, Xhalax Sun, egy békefenntartó pilóta, aki beleszeretett a nála jóval idősebb ellen-békefenntartó tisztbe, Talyn Lyczacba. A sorozat folyamán Aeryn jelleme fejlődik: féreglyuk érzéseket hideg, kíméletlen katonából John Crichtonnal való kapcsolata alatt együttérző, szerető feleség és anya lesz. Pa'u Zotoh Zhaan, egy Delvian, kék bőrű humanoid papnő, egy anarchista, és mint más képzett Delvian, Zhaan is több empatikus és telepatikus képességgel bír.

Eléri féreglyuk érzéseket tízes szintet, ekkor már képes arra, hogy megvédjen másokat a pszichés támadásoktól, a legmagasabb szint a tizenkettes a Bone to Be Wild című epizódban pedig rövid ideig láthatatlanná tudja tenni magát. Ugyanabban az epizódban kiderül róla, hogy valójában nem gerinces nincsenek csontjai semhanem növény.

Csillagközi szökevények

Ka D'Argo, Luxan harcos. Kezdetben mogorva és bizalmatlan, majd később megbarátkozik a helyzettel és a többiek kinevezik a Moya kapitányának.

Barna Dániel: Mire jó egy részecskegyorsító (Mindenki Akadémiája)

Fia Jothee D'Argo. Jothee félig Luxan, félig Sebacean.

Anyja, Lolan, bátyja által halt meg, mert 'a vérvonal beszennyezése' halálos bűn. D'Argo-ról sok minden kiderül az Őrzik a titkaikat című epizódban. Dominar Rygel király, a Hyneriai Birodalom trónfosztott királya, önző, és mindent gyűjt, ami értéktelen. IMÁD enni, és a szobájában, vagyis a cellájában rengeteg olyan hely van, ahová az összegyűjtött értékeit, többek között rengeteg ételkockát rejt el.

A falnál van egy kép róla, egy festmény, amit Zhaan segített neki elkészíteni. Ő volt az, aki rájött, hogyan lehet belülről feltörni a cellákat, amikor a Moyába zárták, miután a Zelbinionon, egy békefenntartó hajón megkínozták őt.

Kutatók állítják: létezhet az időutazás - Terasz | Femina

Durka kapitány, megkínzója, később egy rész erejéig látható Durka's return, Durka visszatér. Egy apró geg a sorozatban: ha ideges lesz, héliumot szellent. Elsőként a Durka's return című epizódban láthatjuk, amint megbilincselve hozzák a Moyára, majd egy cellába zárják. A Moya "elütött" egy kis hajót, aminek így le kellett szállnia, és a fedélzetén lévő rabot, Chianát nem hagyhatták őrizetlenül útitársai, paraziták kolozsvári nebari-i és az agymosott Durka kapitány, Rygel kínzója.

Joe Satriani: A Féreglyuk Mestere - Shock!

Chiana első látásra zavart, őrült, köz- és önveszélyes benyomást kelt, de később értelmesnek és hasznosnak bizonyul. A Moya és a Pilóta. A Moya egy Leviathán, biomechanikus teherszállító hajó magyarul: élő hajó A They've got a secret Őrzik a titkukat c. Pilóta egy olyan lény, amely számára csak így valósulhat meg az űrutazás, Leviathánok 'szolgálatába állítva', ahogy azt a DNA mad scientist, az Őrült tudós c. Fajtája hihetetlen regenerálódó képességgel rendelkezik, például ugyanebben a részben képes volt visszanöveszteni egyik levágott karját.

A Leviathánnal szimbiózisban él, érzi annak érzéseit és ismeri a gondolatait.

A többiek a pilótán keresztül kommunikálnak a Leviathánnal. A Leviathán érző és gondolkodó lény, tud félni és aggódni. Az utasai épségét igyekszik megóvni.

féreglyuk érzéseket prosztatarák hormon manipuláció

A célpont ilyenkor kissé bizonytalan, illetve a visszaút a kiindulási pontra szinte lehetetlen. Általában hirtelen életveszély esetén, ritkán alkalmazzák. A Moya eredetileg egy békefenntartók szolgálatába állított rabtranszport volt, amíg Chrichton és társai le nem szerelték róla a békefenntartó eszközöket, és az engedelmesség nyakörvét ezzel állították a békefenntartók szolgálatukba a Moyát.

Csillagközi szökevények – Wikipédia

Amikor a Moya teherbe esik, egy különös békefenntartó protokoll miatt, a fedélzetén lévők komoly veszélybe kerültek, ám végül meggyőzték féreglyuk érzéseket leviathánt, hogy nem ártanak a magzatnak. A The hidden memory A rejtett emlék részben a Moya megszüli kicsinyét, ám az meglehetősen furcsa: teli van békefenntartó fegyverekkel. Leviathán hajón azelőtt még sohasem volt fegyver, ez a békefenntartó-fogamzásgátló eszköz eltávolításának "mellékhatása", hogy a kicsi - egyébként fiú - hajó félig békefenntartó, félig leviathán.

A kis hajó barátja lesz Aeryn, ő az, akiben megbízik.