A történelem módosítása

Gyermekrák szarkóma

gyermekrák szarkóma

Az ATV Start vendége volt a magyar csapat egyik tagja Sipos Péter, akinek 14 éves korában amputálni kellett egyik karját. A gyermekrák szarkóma és sorstársait a Gyermekrák Alapítvány támogatja. A rákos megbetegedésből gyógyuló gyermekek számára kétévente rendezik meg Varsóban az Onko-Olimpiát.

Ha valami miatt szokatlan tünetet veszünk rajta észre, ne törődjünk bele, hanem a probléma jellegének megfelelő specialistától kérjünk szaktanácsot.

Idén augusztus án kerül sor a versenyekre, ahol kilenc ország, versenyzője vesz részt. A 6 és 18 év közötti, rákos gyermekrák szarkóma gyógyult, vagy gyógyulófélben lévő, fiúk és lányok négy korcsoportban, atlétika - ezen belül futás, távolugrás, súlylökés, labdadobás - labdarúgás, úszás és asztalitenisz sportágakban mérhetik össze erejüket.

gyermekrák szarkóma

A Magyarországról induló versenyzők felkészítését és a költségeket az idei évben is a Gyermekrák Alapítvány vállalta magára. Sipos Péter úszásban és kispályás labdarúgásban is indul az Onko-Olimpián. A fiú jobb kezét, 14 évesen, lágyrész-szarkóma miatt amputálták.

gyermekrák szarkóma

Sipos Péter az ATV Start című műsorában azt mondta, a nehéz időszakon a családja és a barátai segítették át, azáltal pedig, hogy újra sportolni kezdett, könnyebb volt feldolgoznia a történteket.

Az olimpia kapcsán elmondta,  ugyanúgy izgul, mint a többi sportoló és mindenképpen érmemmel akar visszatérni.

Rákos vagyok ⁉️

Deutsch Tamás a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke,  a magyar csapat fővédnöke arról beszélt, hogy bár a Paraolimpia a fogyatékkal élők versenye - tehát nem azonos a beteg, vagy betegségből gyógyult emberek sportjával —, mégis párhuzamba hozható az Onko-Olimpiával, mert mindkét esemény példát mutat a szerencsésnek mondható, egészséges emberek számára. Balogh István a Gyermekrák Alapítvány elnöke elmondta, az Alapítvány egyik feladata, hogy pénzügyi és lelki támogatást nyújtson ahhoz, hogy a gyerekek rendszeresen sportolhassanak.

gyermekrák szarkóma

Ehhez nyújt segítséget a sport, ami kitartásra és élni akarásra ösztönzi az embereket. A as és es Onko-Olimpia éremtáblázatán Magyarország végzett az első helyen.

gyermekrák szarkóma