Legyen könyved!

Kézen fogva

Miért jött létre az alapítvány?

A fogyatékos emberek közül is a leghátrányosabb helyzetben lévő kézen fogva fogyatékos és halmozottan sérült emberek ügyének támogatását választottuk feladatul. A fogyatékos egyént környezetébe ágyazva érjük el közvetlenül és közvetetten, életének minden fázisában: a családon keresztül, a szakembereken át, az ellátásban résztvevő szervezeteken keresztül vagy a társadalom egészét megszólítva dolgozunk. Alapelveink: - újító és folyamatosan fejlődő tudatos és tervezett működés, - szakmai hitelesség és fenntartható minőség, - rendszerelméletű és multiplikálható megoldások, - számon kérhetőség és átláthatóság. A fogyatékos emberek életminőségének alakulása számunkra a magyar társadalom érettségének tükörképe. Amíg egy társadalom nem tudja elfogadni és megbecsülni azt, hogy attól egész, ha az egyének különbségeit befogadja, addig nem értük el álmunkat, és van min dolgoznunk.

Közel ezer fogyatékos embertársunk él Magyarországon. A problémájuk óriási és mégis láthatatlan.

Kézen fogva visz Atyám

Csak kevesükkel találkozhatsz a mindennapokban, az utcákon, a buszon, szórakozóhelyeken vagy a közintézményekben.

Szerinted rendben van így? Kell, hogy legyen, aki támogatja őket.

természetes orvosság a pinwormok leküzdésére

A környezet sokszor az oka a fogyatékos emberek elszigeteltségének A fogyatékos emberek akadályozottságának okai sokszor a környezetben jelentkeznek. Ezért szükséges már az óvodás kortól az iskoláskoron át a felnőttek világáig megismertetni a fogyatékos emberek világát. A világ minden munkavállalója esetében az a kérdés, hogy mire képes - nem pedig az, hogy mire nem.

Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása Tevékenység leírása: Időt és erőt adunk a családoknak. A családsegítő programjaink olyan hiánypótló szolgáltatások, amelyek a fogyatékos gyermeket nevelő családok életét segíti a családtagok időszakos tehermentesítésével, családterápiás alkalmakkal. A megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedését segítjük személyre szabott szakmai segítségnyújtással, munkára való felkészítéssel, betanítással és kíséréssel, a munkáltatóknak nyújtott munkaerő-közvetítő szolgáltatással és érzékenyítő tréningek megtartásával. Családok segítése: ma Magyarországon ből 9 család felbomlik, miután kiderül, hogy a gyermekük fogyatékos.

Szeretnénk, hogy így legyen ez a fogyatékos, sérült emberek esetében is. A fogyatékosság nagy kihívás az egész családnak Egy fogyatékos gyerek gondozása sokszor napi 24 órás feladat, így sokszor csak az egyik szülő tud munkát vállalni.

féreghajtók osztályozása

Az anyagi gondokon túl a barátoktól és az ismerős családoktól való kézen fogva is mindennapos jelenség. Papillomavírus facebook a szülők párkapcsolata és az egészséges testvérek fejlődése is sokszor megsínyli.

hogyan nyilvánulnak meg a helmintusok?

Szükségük van ránk.