Karcinogenezis

Prosztatarák hisztopatológiája,

Tartalom

  References A metasztatikus daganatok okozta krónikus disszeminált intravaszkuláris koagulopátia DIC hátterében leggyakrabban a hasnyálmirigy- gyomor- prosztatarák hisztopatológiája a prosztatarák áll.

  prosztatarák hisztopatológiája

  A trombotikus trombocitopéniás purpura és a hemolitikus urémiás szindróma TTP-HUS hasonló klinikai és laboratóriumi eltérései miatt a krónikus DIC diagnózisa differenciáldiagnosztikai nehézséget jelent. Szurokszéklet miatti hospitalizációja során aktuálisan nem vérző koagulummal fedett nyombélfekély igazolódott.

  prosztatarák hisztopatológiája

  Négy nap múlva akut veseelégtelenség AVE miatt került Intézményünkbe. Többszöri dialízis és plazmaferezis kezelésekben részesítettük.

  A talpakon megjelenő trombotikus mikroangiopátia miatt készült alvadási vizsgálat emelkedett D-dimer, normális fibrinogén, a kissé megnyúlt INR, APTI, normális retikulocita- és mérsékelten csökkent vérlemezkeszám krónikus DIC fennállását mutatta.

  prosztatarák hisztopatológiája

  A csontizotóp kiterjedt csontáttéteket mutatott. A metasztatikus prosztatarák szövődményeként kialakult súlyos DIC antiandrogén és nagydózisú ketokonazol kombinációval kezelhető.

  prosztatarák hisztopatológiája

  Magyar Onkológia —, Export References.