Pin on Az Emberiseg,aVilag, a GONOSZ,es MI

Vastagbélrák idézetek

Tartalom

  Van remény a vastagbélrák megelőzésére Tízévenkénti béltükrözéssel csaknem felére csökken a rák esélye — derült ki egy vastagbélrák idézetek távú, nagy esetszámú amerikai vizsgálatból. Ha az ötven évesnél idősebbek teljes vastagbélrendszerét tízévenként tükrözéssel szűrik, az negyven százalékkal csökkentheti a rák kockázatát. Annak, akinek vastagbélrák fordult elő a családjában, még gyakrabban kellene szűrésen részt vennie — olvasható amerikai kutatóknak a New England Journal of Medicine című szaklapban megjelent tanulmányában.

  vastagbélrák idézetek gyakori paraziták a vizeletben

  A béltükrözéskor a vastagbelek belső falát egy hosszú, hajlékony, csőszerű kamerával, a kolonoszkóppal nézik meg. Ennek segítségével a vizsgálatot végző orvos időben észre tudja venni az esetleges rendellenességeket, elváltozásokat, melyekből ha szükséges, szövetmintát is vesz.

  vastagbélrák idézetek olyan nyelven tagadsz, mint a tiéd

  Az így felfedezett polipot például idejében el lehet távolítani, tehát nem alakul ki belőle daganat. Ha daganatot diagnosztizálnak, az is idejében kezelhető — hangsúlyozza a brit egészségügyi szolgálat NHS portálja.

  vastagbélrák idézetek helmint gyógyszerek kezelésre

  Eddig nem volt elég adat arra, milyen mértékben tudja a béltükrözés az alsó vastagbélrák idézetek felső vastagbélszakaszok daganatait megelőzni. Azt sem tisztázták, milyen gyakran kell követniük egymást a vizsgálatoknak — írták az amerikai tudósok a kutatás ismertetőjében.

  • Hogyan ne legyen cukorbeteg?
  • Papillomavírus vakcina naptár
  • Helminthosporium turcium
  • A bűvös hetes: se több se kevesebb!
  • Pin on Az Emberiseg,aVilag, a GONOSZ,es MI

  A tanulmány készítői, köztük a Harvard Egyetem kutatói mintegy 89 ezer amerikai páciens adatait elemezték. Azt keresték, hogy milyen összefüggést mutat a béltükrözés gyakorisága és a vastagbélrák előfordulása.

  vastagbélrák idézetek hpv nemi szemolcs

  Következtetéseiket a résztvevők és között kétévenként kitöltött kérdőíveire alapozták. A friss kutatásból az derült ki, hogy mind a teljes béltükrözés, a kolonoszkópia, mind az úgynevezett kis béltükrözés, a szigmoidoszkópia — mely a végbéltől számított legalsó vastagbélszakaszt vizsgálja — a megelőzés jó módszerének bizonyult, az előbbi azonban mindenképpen hatékonyabb.

  • Nőgyógyászati daganatok kezelése időskorban Méhnyak- és méhtestrák kezelésében a műtét mellett a sugárkezelés játszik igen fontos szerepet.
  • Hpv száj nhs
  • Szemölcsök, amely a kezelés
  • Legfrissebb tudásunk szerint a friss tejjel kerek szarvasmarhagén-befolyásoló anyagot veszünk magunkhoz, amelyek több mint 11 ezer emberi génre tudnak hatással lenni.
  • Szűk látókör - idézetek

  Ha a kutatásban vizsgált személyek mindegyike részt vett volna ilyen szűrésen, a vastagbélrák kockázata 40 százalékkal lett volna alacsonyabb — mutatta ki az elemzés.