A humán papillómavírus és a rák - Mutáció.hu

Hpv csontrák

Tartalom

  A bőr elváltozása, például a színváltozás vagy vastagodás Csomó, szemölcsös dudor vagy nyitott kóros fekély kialakulása Mikor látogasson el orvoshoz?

  hpv csontrák

  Ha bármilyen tartós tünetet tapasztal a fentiek közül, feltétlenül menjen nőgyógyászhoz! Típusai Vulvar laphámsejtes karcinóma. Ez a rák a vékony felületű, lapos sejtekben alakul ki.

  hpv csontrák

  Hpv csontrák a leggyakoribb típus. Vulvar melanoma. Ez a daganat a pigment-termelő sejtekből indul ki, amely a vulva bőrében található.

  hpv csontrák

  Kockázati tényezők Bár a szeméremtest rák pontos oka nem ismert, bizonyos tényezők úgy tűnik, hogy növelik a betegség kockázatát, különösen: Növekvő életkor A daganat kockázata az életkorral együtt nő, a diagnózissal érintett betegek átlagéletkora 65 év. A humán papillomavírus HPV egy szexuális úton terjedő fertőzés, amely növeli a rákos megbetegedések kockázatát, beleértve a szeméremtest kábítószer-mustang paraziták és a méhnyakrákot.

  Sok fiatal, szexuálisan aktív ember van kitéve a HPV-nek. Egyeseknél a fertőzés sejtelváltozásokat okoz, és növeli a rák kockázatának kialakulását.

  Filmösszeállítás a csontáttétekről Az elmúlt három-négy évtizedben a csontrák kezelése terén rendkívül látványos fejlődés zajlott le. Az es évekig a daganat műtéti eltávolítása volt az egyetlen terápiás lehetőség, amely szinte kivétel nélkül az érintett végtag teljes amputációját jelentette. A kondroszarkóma ellátását sajnos nem javította ez a forradalmi fejlődés, ez a daganattípus ugyanis nem érzékeny a kemoterápiára. Az oszteoszarkóma és a Ewing-szarkóma kezelése tehát ma a kemoterápiára és a sebészetre egyaránt támaszkodik. A műtétet ún.

  Dohányzás Meggyengült immunrendszer Azok az emberek, akik szervátültetésen mentek keresztül, illetve hpv csontrák humán immunhiányos vírusban szenvedők HIV fokozottan ki vannak téve a daganat kialakulásának. A szemérem bőrbetegségei, amelyek a vulva bőrét vékonnyá és viszketővé teszik. Megelőzés Csökkentse a szexuális úton terjedő fertőzések kockázatát, használjon óvszert.

  hpv csontrák

  Korlátozza a szexuális partnerek számát. Minél több szexuális partner van, annál nagyobb a kockázata a HPV kialakulásának. Gyermekek és a fiatal felnőttek igénybe vehetik a HPV vakcinát, amely megvédik a vírus leggyakoribb törzseitől való fertőzéstől.

  hpv csontrák

  Érdemes rendszeresen kismedencei szűrővizsgálatot csináltatni, amely során kiderülhetnek rendellenességek és esetleges érzékenység a betegség kialakulására.