Partnereink

Magányos gyűjtemény, A gyűjtemény leírása

Tartalom

  Helytörténelmi gyűjtemény Helytörténelmi gyűjtemény A gyűjtemény legkorábban bekerült tárgyait már a református kollégium ben készült Protocollumában megtaláljuk.

  magányos gyűjtemény paraziták kezelése felnőtteknél

  Az tárgyat számláló helytörténelmi gyűjteményt érem, dokumentumtár helyi kiadványok, plakátok, kisnyomtatványok, fénymásolatokés fotótéka egészíti ki. A múzeum levéltára, benne a helyi céhek irataival, a csíkszeredai állami levéltárba került.

  magányos gyűjtemény a condyloma oldat eltávolítása

  Gyűjtőmunkánkban szinte kizárólag csak adományokra támaszkodhattunk. A gyűjteményben megtaláljuk a helyi céhek és ipartársulatok magányos gyűjtemény emlékeit.

  magányos gyűjtemény verruca lábon kezelés nz

  Behívótáblák, pecsétnyomók, zászlók, poharak, restaurált céhládák idézik fel a hajdani tizenhat udvarhelyi céh világát, amely után meghatározó volt a város gazdasági életében. A céhhagyományok az ipartestületekben is továbbéltek és csak a múlt század második felében enyésztek el. Az iparosok együtt az iskolák tanáraival, a városi és megyei tisztviselőkkel alkották a város polgárságát.

  magányos gyűjtemény nyiroktisztító árak

  Gyűjteményünkben jelen vannak a városi polgárok életét felidéző tárgyak is. Ezeket olyan kiállításokon mutattuk be, mint Az udvarhelyiek kávéznak és a kultúratörténeti alapkiállítás.

  magányos gyűjtemény kerekférgek a tüdő tüneteiben felnőtteknél

  Zepeczaner Jenő.