A májrák-kockázat felmérésének legjobb módja

Májrák meghatározzák

Tartalom

  májrák meghatározzák

  Xifeng Wu, a közlemény szenior szerzője, a Texasi Egyetem Anderson Rákközpontjának epidemiológiai tanszékvezetője. Wu és munkatársai összesen Az adatok Ázsia legnagyobb magán egészségügyi ellátójánál, az MJ Health Management-nél álltak rendelkezésre, amely rutinszerűen szűrte a személyeket faktor és egy elemű kérdőív alapján. A személyeket két csoportra osztották: az egyikbe az a Összesen személynek lett májrákja.

  májrák meghatározzák

  Wu és munkatársai elemzésük során figyelembe vették a személyre jellemző adatokat pl. A kutatók a kohorszokat két csoportra osztották az elemzés céljából: modelljüket az egyik csoport adatai alapján állították fel, majd a modellt májrák meghatározzák másik csoport adatainak felhasználásával validálták.

  Többváltozós lépcsőzetes regresszióval azonosították a májrák kockázati tényezőit.

  májrák meghatározzák

  Ötféle modellt elemeztek: az anamnesztikus adatokat önmagukban, a transzamináz enzimeket önmagukban, az anamnézist és a transzamináz enzimeket, majd ezekhez hozzáadták a HBV státuszt és az AFP fehérje szintjét. Az ötödik modellben a HCV státusz is szerepelt. Modelljük alapján kiszámították, hogy nyolc hipotetikus személynek mekkora a májrák kockázata.

  májrák meghatározzák

  A májrák incidenciája Ázsiában, Afrikában és Dél-Európában a legnagyobb. Weisz Júlia.