Parazitákkal bélgyulladás ellen?!

Parazitákkal

Tartalom

  Parazitákkal az új orális szerek a gyulladásos bélbetegség kezelését?

  szemölcsök a nyelven fájdalmas szemölcsök a kenőcs intim helyein

  A fejletlen országok lakosságának nagy százaléka bélférgekkel fertőzött. Ezek a paraziták eddig ismeretlen módon védték meg a gazdaszervezetet a Crohn-betegségtől, és olyan más krónikus-gyulladásos megbetegedésektől, amelyek az iparosodott országokban egyértelműen gyakrabban fordulnak elő.

  trematode paraziták emberben paraziták Európában

  Amerikai orvosok azt állapították meg, hogy a paraziták jótékonyan befolyásolják a bélflóra összetételét. Egérkísérletek, és fertőzött emberek férgekkel való kezelés előtt és után elvégzett baktérium-analízise azt mutatta, hogy a paraziták a bélbaktériumok két csoportjában változtatták meg a csíraszámot — olvasható a szakportálon. Ken Cadwell és kollégái kimutatták, hogy a férgek úgy képesek megakadályozni a bél gyulladásos parazitákkal, hogy elősegítik a hasznos baktériumok felszaporodását, a gyulladást okozó baktériumok terjedését pedig meggátolják.

  vélemények, akik meggyógyították a szemölcsöket megszabadulni a parazitáktól a szemben

  Az eredmények összhangban vannak a higiénia hipotézissel. Alacsony szintű higiéne esetén a környezeti patogénekkel történő gyakori érintkezés stimulálja az immunrendszert, így ritkábban alakulnak ki túlzott immunreakciók és allergiás megbetegedések.

  hpv és gyomorrák gyomorrák tnm

  A parazita férgek okozta — gyakran tünetmentes — bélfertőzésnek nyilvánvalóan hasonló pozitív hatása van: a parazitákkal ritkábban alakulnak ki krónikus-gyulladásos bélbetegségek — derül ki az OTSZonline cikkébő l.