Ismerje meg a sárgarépa féreghajtó hatását

Sárgarépa féreg

Tartalom

  Alternatív megoldások sárgarépa fonálféreg ellenivédelmében Kategória: Hírek A fonalféreg jelenléte bosszúságot okoz a termelőknek.

  az emberi férgek gyógyszereinek áttekintése

  Érdekes kutatási eredmény mutatja sárgarépa féreg védekezés alternatíváját. Éves hazai termésünk Egész évben könnyen hozzáférhető, közkedvelt zöldségféle, kedvező beltartalma és élettani hatásai miatt már a csecsemők táplálásában is szerepel. Termesztése gépesíthető, a hazai termés kb.

  tippeket adhat a férgek megelőzésére

  Ennek következménye a helyes vetésváltás háttérbe szorulása, monokultúrás termesztése. Az egyoldalú talajhasználat elősegíti a talajlakó kártevők nagyobb arányú felszaporodását, a hazai sárgarépa termesztésben a szabadföldi sárgarépa féreg fonálféreg Meloidogynehapla kártétele a legnagyobb probléma.

  paraziták tünetei felnőttkorban

  A fonálférgek a gyökeret károsítják, ezzel nem csak a tápanyag- és vízfelvételt akadályozzák, de a répatest is piacképtelenné válik a kártétel során keletkező elágazások és szakállasodás miatt. A monokultúrás termesztés elterjedése miatt megfelelő terméseredményt már nem lehet elérni a fonálférgek elleni védekezés nélkül.

  Legcélszerűbb a megelőzés, de a éves vetésváltás és kedvező elővetemény pl.

  drontal plus giardia esetén

  Nematocid hatású talajfertőtlenítők közül csak a Vydate 10 G nevű kémiai készítmény engedélyes sárgarépában Magyarországon. Alternatív megoldásként ma már szóba jöhetnek újabb, környezetkímélő készítmények is, amelyek hatékonyságát kísérletben vizsgáltuk.

  féregtablettában halt meg

  Az Artishiperparazitagomba készítmény, fonálférgek és más talajlakó kártevők számára teremt kedvezőtlen körülményeket. A kisparcellás kísérlet banZákányszéken került beállításra, négy ismétlésben, bakhátas termesztésbenvizsgáltuk 3 különböző készítmény hatékonyságát a gubacsosságra, a termés mennyiségére ésaz elágazásokra.

  condyloma nyaki erózió

  Minden eredményt kontroll, kezeletlen parcellához viszonyítottunk. Márki Anita növényvédelmi szakmérnök Rácz Istvánné dr.