Sárgarépa-toxinok, 10 tutiság, amiért érdemes sárgarépát enni! | Well&fit
Sárgarépalé immunitás Sárgarépalé immunitás A sárgarépalé különösen a terhesség és a szoptatás ideje alatt szükséges. Sárgarépalé - az egyik legfinomabb zöldség lé, miközben még mindig nagyon hasznos: tartalmaz nagy mennyiségű A-vitamin és béta-karotin - prekurzor-vitamin mellett a béta-karotin, a lé sárgarépa gazdag vitaminokban és más értékes sárgarépa-toxinok. Ezen túlmenően a gyümölcslé használata növeli az immunitást és megakadályozza a rák kialakulását.
Írta: Elek Dóra Az a gyönyörű a sárgarépában, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal. Még szebb, hogy számos különféle módon fogyasztható és viszonylag könnyen beépíthető a mindennapi étrendbe.
Elkészíthető pörköltnek, sültnek, párolva, saláták alapanyagaként, de akár magában is ehető. Népszerű felhasználási módja, ha különböző zöldségleveket készítünk.
Sárgarépa székrekedés ellen
Olvass tovább, hogy megtudd a sárgarépa 10 meggyőző előnyét! Köszönhetően a rosttartalomnak, sárgarépa-toxinok sárgarépa elősegíti az emésztést.
A rost segíti a bélmozgás rendszerességét, így tisztítja a bélrendszert.
Az a gyönyörű a sárgarépában, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal.
Ezzel segít fenntartani a baktériumok egyensúlyát. A sárgarépa rosttartalma nagyon jót tesz a májnak.
Az emészthetetlen szénhidrátok lebontását segíti a májban, mert fontos, hogy ezeket a toxinokat semlegesítse a sárgarépa rosttartalma. A sárgarépa bőven tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, mangánt, rezet és A- C-,E- és K-vitaminokat.
Ezek erősítik az immunrendszert, az erős immunrendszer pedig segít a megfázás és influenza elleni harcban. A sárgarépa nagyon gazdag E-vitaminban, ez a vitamin pedig csökkenti a rák kockázatát. Antioxidáns-tartalma miatt a sejtek mutációját segít megelőzni.
Szakértők szerint a rákos sejtek osztódását is lelassítja. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz a sárgarépalé, így tökéletes ital lehet sárgarépa-toxinok fogyókúra idején.
A rosttartalom miatt sokáig biztosítja a jóllakottság érzetét, és még a beleket is kitisztítja. Tele van A-vitaminnal, ami a szemek egészségéhez és a látás élességéhez szükséges.
Kapcsolódó cikkek
A répalé fogyasztása enyhíti az ízületi fájdalmakat, és a krónikus ízületi gyulladást. Számos egészségügyi problémát okoz az ízületi gyulladás.
Az egyik ezek sárgarépa-toxinok, hogy merev ízületeket okoz. A káliumtartalma miatt jó a szív- és érrendszer számára. Segít a vérben a koleszterinszintet kordában tartani.
Az ásványianyag-tartalma pedig a szívizom és más izmok megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Segít, hogy egészségesebb és fiatalabb maradj. Azért hatékony a sárgarépamert olyan vitaminokat tartalmaz, mint a C-vitamin, amely antioxidáns tartalmú.
További cikkeink a témában
Az antioxidánsok megkötik a szabad gyököket, melyek károsítják a sejteket és gyorsítják az sárgarépa-toxinok. Segít leküzdeni a stresszt egy nehéz nap végén. Egy pohár ebből a nedűből tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Frissítő íze pedig vitalizál. Fotó: Profimedia — Red Dot.
Táplálékok az optimális egészség érdekében Az utóbbi évtizedekben kimutatták, hogy az, amit megeszünk, igenis hatással van az egészségi állapotunkra. A rákellenes táplálkozás azt jelenti, hogy sok organikus gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztanunk és természetesen a halaknak is szerepelniük kell az étrendünkben. A rák elleni harcba nemcsak ezek a táplálékok, hanem sárgarépa-toxinok minőségi fehérjék, illetve a gyógy- és fűszernövények is beletartoznak. Ezek a táplálékok eredményesen harcolnak a szervezetben kialakuló gyulladás ellen, ami sok esetben a daganatos megbetegedések okozója lehet.